Repa je dobar proizvod 😉

Rusiji su proricali depresiju i pad potrošačkog sektora, a Zapad sada svojim građanima preporučuje da umesto salate i paradajza pređu na repu – ali i zbog toga će morati da se obrate nama, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, piše Dan.

- Pre godinu dana zapadne vlasti su zavrtale ruke svojim kompanijama i primorale su mnoge da napuste rusko tržište, tada su nam strani analitičari predvideli depresiju i pad potrošačkog sektora, obećavali su prazne police u prodavnicama, veliki deficit robe, krah sektora usluga. Ipak život je drugačije uredio: same zapadne zemlje su se i te kako suočile sa takvim problemima - rekao je Putin na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i biznismena.

Došlo je do toga, rekao je on, da rukovodstva zapadnih država preporučuju svojim građanima da pređu na repu.

- Repa je dobar proizvod, ali će morati da se obrate nama jer naši prinosi u značajnoj meri prevazilaze pokazatelje koje imaju naši susedi u Evropi. Istina, to nije njihova krivica, već su u pitanju vremenski uslovi, suša i tako dalje, ali će ipak bez našeg đubriva teško povećati svoje prinose - naveo je on, prenosi Sputnik.

Autor: Dan

#Ruska Federacija

#Vladimir Putin

#rusija