Dogovoreno jačanje saradnje u oblasti građevinarstva i transporta

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastao se juče sa potpredsednikom Saveta ministara Italije i ministrom transporta Mateom Salvinijem.

Na sastanku dvojice kolega bilo je reči o tome da će dve zemlje u budućnosti raditi na zajedničkom ukidanju tranzitnih dozvola, a da će prva faza te saradnje biti povećanje broja izdatih dozvola i olakšavanje procedure njihovog izdavanja.

Dogovoren je i rad na pripremi i potpisivanju memoranduma o saradnji u oblasti infrastrukture, kao i sastanak u Privrednoj komori Srbije sa predstavnicima građevinskih kompanija iz Italije, koje su zainteresovane za učešće na tenderima i druge vidove saradnje.

IZVOR: TW / @sicveO11

Vesić je zahvalio Salviniju na kontinuiranoj podršci koju pruža Srbiji i koju joj je pružao čak i za vreme NATO agresije 1999. godine. Salviniju je poklonio pirotski ćilim, a on je obećao da će ga držati u svom kabinetu.

Nakon radnog dela sastanka, Vesić je još ostao u razgovoru sa Salvinijem:

Razgovarali smo o evropskoj budućnosti Srbije i neophodnosti jačanja partnerstava Srbije i Italije u uslovima novih geopolitičkih okolnosti u Evropi.

Autor: redportal.rs

#Goran Vesić

#Ministar građevinarstva

#Ministar saobraćaja

#Ministarstvo građevinarstva

#mateo salvini