Ohrabruje svaki potez koji će nas otrgnuti od života koji nam se nameće

Na knjižarskim policama od 15. marta naći će se roman Mome Kapora Od sedam do tri, zbog kojeg ćemo se zapitati živimo li onako kako želimo, ili smo postali ono što su drugi zahtevali 📚. Ovo je ujedno i roman koji ohrabruje svaki potez koji će nas otrgnuti od života koji nam se nameće.

Od sedam do tri, koji se pojavio davne 1980. godine prateći život glavnog junaka nezadovoljnog svojim poslom, opisuje suptilne mehanizme koji vladaju u činovničkoj hijerarhiji, kao i posledice koje monoton i neispunjen život ostavlja na ljude koji nemaju hrabrosti da ga promene 🧐. Na duhovit i njemu svojstven način, autor uvodi čitaoca u temu koja je već dodirnuta u romanu Ada, a ovde razvijena u centralnu nit oko koje je izgrađena knjiga.

Momo Kapor je rođen 1937. u Sarajevu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Njegove knjige su godinama bile na vrhu lista najčitanijih dela, a on je vrlo brzo postao miljenik publike. Zahvaljujući svojim autorskim emisijama na radiju i televiziji, stekao je široku popularnost. Momo Kapor je autor preko četrdeset knjiga. Osim romana i priča, pisao je drame, putopise, esejističku prozu i bavio se ilustracijom. Umro je 2010. u Beogradu.

Od sedam do tri možete pronaći od srede, 15. marta, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Laguna

#Momo Kapor

#REDbookish

#bookish