Ima istoriju nasilničkog ponašanja, plaše ga se hranitelji

Osmogodišnji dečak sa Floride uhapšen je nakon što je napao i povredio nožem u predelu vrata drugog dečaka.

Okrivljeni maloletnik već ima istoriju nasilničkog ponašanja i poznat je policiji.

Po dolasku na lice mesta, policija je zatekla okrivljenog maloletnika ispred kuće kako lupa na ulazna vrata. Dečak je plakao i govorio da ne želi da ga odvedu. Dete se više puta povlačilo dok su pokušavali da mu stave lisice. U trenutku privođenja, dečak je navodno udario nogom jednog od policajaca, kao i policijsko vozilo.

Maloletna žrtva je, kao i okrivljeni, hraniteljsko dete koje živi u istoj kući sa okrivljenim. Osumnjičeni ga je prvo gušio, a pustio ga je tek kada je ovaj rekao da ne može da diše.

Osmogodišnjak je tada, prema svedočenjima, zgrabio i zamahnuo kuhinjskim nožem, posekavši vrat žrtvi. U izjavi se navodi da je prijatelj iz komšiluka otrgao nož od maloletnog optuženog.

Dečak je potom otišao da zgrabi štap i pokušao da udari žrtvu, navodi se u izjavi, ali ga je zaustavilo više maloletnika.

Osmogodišnjak je potom tražio drugi nož i pretio da će ih "sve pobiti".

Osmogodišnjak je nakon intervencije policije uhapšen i odveden u pritvorski centar okruga Lejk.

Treba napomenuti i to da je maloletni okrivljeni u prošlosti bio žrtva nasilja i vršio nasilje, a u izveštaju policije stoji da ga s ečak i hranitelji plaše.

Osmogodišnjak se suočava sa više optužbi, uključujući naročito otežavajuće kao što su zlostavljanje smrtonosnim oružjem, napad davljenjem, napad na policajca, teški napad i pružanje otpora službeniku za sprovođenje zakona.

Autor: redportal.rs