Optuženi Miljković bi trebalo da nastavi sa ispitivanjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina, koje je započeo na jučerašnjem suđenju.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas treba da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje.

Optuženi Miljković bi trebalo da nastavi sa ispitivanjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina, koje je započeo na jučerašnjem suđenju.

Hrvatin je juče završio svoj iskaz, posle čega su mu sudija, tužioci i punomoćnici oštećenih postavljali pitanja.

Tokom svog iskaza Hrvatin je pričao o krivičnim delima iz optužnice ali je pomenuo ubistva koja nisu obuhvaćena optužnicom, kao što su dvostuka ubistva na Krfu Alana Kožara i Damira Hadzića, i u Atini Stevana Stamatovića i Igora Dedovića.

Pre Hrvatina, okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je ispričao šta mu je poznato o zločinima koje su počinili pripadnici Belivukove grupe

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 18 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja su počinili njegovi nekadašnji prijatelji, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe.

Hrvatin se nagodio da za kaznu zatvora od 15 godina priča svoja saznanja o zločinima, dok će okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević biti osuđen na kaznu zatvora od 14 godina po završetku suđenja.

Autor: Pink.rs