Na istoku grada u Izmajlovskom parku i na jugoistoku u okrugu Pečatniki.

Ruska PVO nastavlja da raspoređuje raketne sistem širom Moskve. Još sredinom januara 2023 većina PVO sistema pre svega hibridnih Pancir S-1 bila je postavljena na jugu grada, a sredinom marta još pet moskovskih okruga dobilo je PVO sisteme.

Većina je postavljena na severu i severoistoku Moskve u ograđenim boksovima na ledinama u blizini stambenih zgrada. Dronovima iz vazduha PVO sistemi smešteni su i na eksperimentalnim poljima Akademije Timirjazev i u parku-rezervatu Losinji Ostrov u okrugu Bogorodskoe. Tamo je postavljen divizion raketnog sistema zemlja-vazduh S-400.

Treća lokacija ruske PVO postavljena je i na deponiji Salarevo.

U januaru pet PVO sistema PVO postavljeno je na krovovima zgrada Ministarstva odbrane, zgradi Ministarstva spoljnih poslova, i u blizini aerodroma vojnog Ostafjevo i civilnog Gazprom Avia.

Takođe PVO sistemi TOR-M2 viđeni su i mestima gde su dače ruskih funkcionera.

Većina PVO sistema nalazi se 10-15 km od zidina Kremlja. Prvi sistemi su poobodu grada bili postavljeni odmah posle proslave Nove godine o čemu je i autor ovoga teksta pisao krajem januara 2023. kada su razmešteni sistemi S-400.

Iako su autoru ovog teksta tvrdili da informacije o S-400 je teško moguća ispostavila se da ovi sistemi ipak jesu raspoređeni u naseljenim delovima Moskve.

IZVOR: TW / Pluton4387

Autor: Pink.rs