Ništa lepše od mirisa domaće gibanice koji se širi kućom 🤤

👩🏻‍🍳 Sastojci:

- pakovanje kora za pitu

- 500 gr sira 🧀

- 200 gr kajmaka ili pavlaka

- kisela voda

- prašak za pecivo

- jogurt

- po želji može i kačkavalj, biće ukusnije 🧀

- 5 jaja

- ulje

👩🏻‍🍳Priprema:

👩🏻‍🍳 U posudi izgnječite sir. U njega dodajte 2 jaja, kajmak (ili pavlaku), prašak za pecivo, 2 čaše jogurta (možete dodati još ako vam deluje suviše gusta smesa). Dodajte i ulje, ukoliko ne dodajete kajmak.

👩🏻‍🍳 Pleh premažite uljem.

👩🏻‍🍳 Na dno pleha ređajte dve kore popreko, tako da kad sve završite gibanicu možete da ušuškate gornjim delom kora koja će te dok stavljate kore sa sirom ostaviti da vise sa strane.

👩🏻‍🍳 Uzimajte koru po koru.

👩🏻‍🍳 Koru zgužvajte i ubacite u smesu sa sirom.

👩🏻‍🍳 Tako zgužvanu koru prebacite u pleh.

👩🏻‍🍳 Ređajte zgužvane grudvice kora dok imate sastojaka.

👩🏻‍🍳 Kad vam ponestane kora, gibanicu ušuškajte korama koje ste na samom početku stavili da vise.

👩🏻‍🍳 Umutite jaja, pomešajte sa jogurtom i prelijte.

👩🏻‍🍳 Pred kraj možete izrendati kačkavalj na gibanicu.

Autor: Redportal.rs