📍 Albumi LJUBAV, SAMO PAR GODINA ZA NAS, DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA nalaziće se na ovoj platformi 💖

Zahvaljujući uspešnoj saradnji PGP RTS i Zadužbine Milana Mladenovića ponovo su na digitalnim servisima dostupni EKV albumi Ljubav, Samo par godina za nas, Dum Dum i Neko nas posmatra.

Foto: Gordan Jović RTS

Albumi su remasterizovani direktno sa originalnih studijskih traka kako bi se postigao vrhunski kvalitet zvuka. Remaster albuma Ljubav i Samo par godina za nas potpisuje Nenad Kuzmić, a Dum Dum i Neko nas posmatra Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević, nekadašnji članovi EKVa.

Promocija remasterizovanih izdanja održana je 10. marta u RTS Klubu u Beogradu, a prisutnima su se obratili Nenad Milovanović i Nikola Jovanović ispred Zadužbine Milana Mladenovića, Vladimir Graić, direktor PGP RTS, kao i Marko Milivojević, Dragiša Uskoković Ćima i Nenad Kuzmić.

U susret 2024. godini i obeležavanju 4 decenije od objavljivanja prvog albuma legendarne grupe, ponovo će biti objavljeno svih 8 studijskih albuma EKV-a. Sveobuhvatna diskografija jednog od najvećih autorskih bendova na teritoriji bivše Jugoslavije rezultat je dugotrajne međunarodne saradnje koju su ostvarili PGP RTS, ZKP RTV Slovenija i Zadužbina Milana Mladenovića.

Foto: Gordan Jović RTS

Budući da je sledeće godine 40 godina od objavljivanja albuma Katarina II, to na poseban način treba i obeležiti, pa ćemo ovu važnu godišnjicu proslaviti ekskluzivnim boks setom. Tu će biti svih osam albuma EKVa i kao bonus lajv izdanje, otkrio je Vladimir Graić, direktor PGP RTS.

Emotivan je bio Marko Milivojević

Mislim da nismo samo remasterizovali albume,Dum Dum i Neko nas posmatra, već da smo ih restaurirali. Pokušali smo da izvučemo ono što se ne čuje u pozadini, i ova dva albuma sada zaista zvuče kao da je neko staro izgužvano pismo raširio ponovo i učinio ga čitljivim. Milan, Magi i ostali mislim da nas gledaju odozgo i ovo je divna prilika da se podsetimo sreće, žara i energije kakvi se više ne viđaju.

Foto: Gordan Jović RTS

Nenad Kuzmić, koji je remasterizovao Ljubav i Samo par godina za nas istakao je da je najbolji kompliment koji je dobio bio iz redova Zadužbine Milana Mladenovića.

Ponosan sam ona postignut rezultat, budući da sam veliki poštovalac EKVa i da je to bend uz koji sam sazrevao.

Nikola Jovanović, upravitelj Zadužbine Milana Mladenovića je istakao.

Ovo što od danas možete da čujete na digitalnim muzičkim servisima donosi bolji kvalitet zvuka i EKV će biti dostupan i nekim novim generacijama, što je, između ostalog, cilj našeg rada. Od danas možete da uživate i u zvaničnom youtube kanalu Ekatarina Velika Official koji smo pokrenuli kako bismo sve materijale koji se tiču EKVa objedinili na jednom mestu. Za početak tu je restauriran spot za pesmu Dum Dum

IZVOR: YT / Ekatarina Velika Official

Autor: Redportal.rs

#Milan Mladenovic

#PGP RTS

#ekv