Prošlo je 30 godina, ali je ideja i dalje aktuelna

Legendarni glumac Dragan Gaga Nikolić otkrio je davno svoju jedinu neostvarenu želju kada je u pitanju njegova bogata filmska karijera.

U razgovoru sa Veljom Pavlovićem u emisiji Krug 23 na Studiju B, sad već davne 1993. godine, Gaga Nikolić je ispričao da mu vreme zabrane filmova u komunizmu nije bilo najteže, jer se znalo da sve što je snimano će nekad biti prikazano, ali da mu je žao što neki filmovi nikad nisu snimljeni.

Gaga je tad otkrio i na koji film konkretno misli:

Knjiga koju smo svi čitali, ja ne znam da li postoji neko ko je nije pročitao za jednu noć... To je knjiga Dragoslava Mihailovića - Kad su cvetale tikve. To je film koji je trebalo da radimo, Žika mi je već rekao da počnem da treniram boks.

Nikolić je ispričao i da se sa Dragoslavom Mihailovićem upoznao posredstvom Borislava Mihajlovića Mihiza, tadašnjeg umetničkog direktora Ateljea 212:

Ja sam ga zamolio da me sa njim upozna, jer sam očekivao da ću da vidim jednog čoveka mrgu, onako sa Dušanovca, Bulbudera, Dorćola... I ne znam, ja sam drugačije zamišljao, moja vizija o njegovom liku je bila potpuno drugačija. I onda se pojavio čovek onako skroman sa naočarima i ja sam pitao: Jeste Vi napisali i kako je to moguće?

Dragoslav Mihailović je preminuo juče u Beogradu. Jedno vreme proveo je na Golom otoku, a zbog romana Kad su cvetale tikve imao je problema i predstava koja je po romanu rađena zabranjena je pre premijernog izvođenja.

IZVOR: YT / Nivo 23

Autor: redportal.rs

#Dragoslav Mihailović

#Dragoslav Nikolić

#Gaga Nikolić

#Kad su cvetale tikve

#dragan nikolić