Drugi pokušaj upada u zdanje posvećeno sovjetskom lideru za manje od dva meseca...

Muškarac je pokušao da upadne u Lenjinov mauzolej na Crvenom trgu u Moskvu u subotu, kako prenose ruski mediji, tražeći oprost grehova.

Muškarac u starosti od 28 godina koji boluje od neimenovanog mnentalnog poremećaja, pokušao je rano u zoru da se probije unutar mauzoleja. Očevidci i policija opisuju njegovo pšonašanje kao potpuno eratično i haotično, kao i da je govorio naglas da ima važne "duhovne obaveze i probleme koje mora da reši sa sovjetskim liderom".

Kako prenosi izvor iz policije, njegova namera je bila da uđe u mauzolej, gde bi kako je sam naveo, Vladimir Lenjin njemu oprostio sve počinjene grehe. "Grešnik" je međutim zaustavljen od strane policije pre nego što je uspeo da uđe u grobnicu i predat medicinskom osoblju zarad dalje psihološke evalluacije.

Bizarni incident je drugi po redu za nešto više od mesec dana od kako je prvi put pokušat upad u mauzolej. Februara 6. pijani muškarac je pokušao takođe da uđe u mauzolej u nadi da će "probuditi" Lenjina. Pijanac je uhapšen i nakon trežnjenja je priznao da je imao nameru da ukrade Lenjinovo telo, ali policija ipak nije uspela da otkrije motiv za takav potez niti ga je sama osoba dala.

Mauzolej od crvenog granita je podignut 1930. godine pored Kremlja i okrenut je ka Crvenom trgu. Lenjin je preminuo 1924. godine nedugo nakon što je osnovan SSSR.

Autor: redportal.rs

#Lenjin

#Mentalno poremećen

#drugi put za mesec

#grehova

#mauzolej

#muškarac

#oprost

#pokušaj otmice

#policija

#psihološka evaluacija

#uhapšen

#upad