Najpoznatiji sudija svih vremena ima novi predlog za novo pravilo u fudbalu

Kako prenosi portal Mondo, FIFA neće uvesti štopericu u fudbalska pravila (za sad), međutim sudije će ubuduće nadoknađivati svaki sekund koji je izgubljen tokom utakmice, što smo videli i na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Ono što je zanimljivo da posle ove odluke stiže još jedno novo pravilo, pomalo i kontradiktorno - pošto legendarni sudija Pjerluiđi Kolina ima i predlog kada neće biti potrebe da se uopšte igra nadoknada vremena.

Sve je inspirisala utakmica Liverpul - Mančester junajted 7:0 na kojoj smo videli tri minuta sudijske nadoknade, kada je meč uveliko rešen i igrači crvenih đavola, posebno Bruno Fernandeš, kao da su se molili da sudija svira kraj. Ipak, nadoknadio je još tri minuta nakon isteka regularnog toka što je po oceni Koline suvišno:

Nadoknađene su četiri minute - jedna u prvom poluvremenu, a tri u drugom. U drugom poluvremenu videli smo šest golova i i razumem da je teško sudijama da shvate kako tačno da odrede nadoknadu vremena pri rezultatu 7:0. Posebno jer znamo da u nekim takmičenjima gol-razlika može da bude odlučujuća i da pravi razliku, ali... Možda bismo u budućnosti mogli da razmotrimo pravilo da se nadoknada vremena na kraju utakmice ne mora ni određivati ako je pobeda ubedljiva.

Najbolji arbitar svih vremena tako je predložio da pravilo milosti zaživi u fudbalu kao što je to slučaj recimo u bejzbolu, ali za sada još nije pokrenuta ni inicijativa.

Autor: Mondo.rs