Ili Hrvatska ili Real

Kako prenosi portal Mondo, Real Madrid traži od Luke Modrića da prestane da igra za Hrvatsku. Krenula je rekonstrukcija tima u kraljevskom klubu, stigli su Oreljan Čuameni i Eduardo Kamavinga, Dani Sebaljos dobija sve više šanse, ali ne žele još uvek da se odreknu nekadašnjeg osvajača Zlatne lopte na Santjago Bernabeu.

U klubu su oduševljeni njegovom formom, fizičkim stanjem u kome se nalazi u 37. godini, ali je najveći problem u pregovorima oko novog ugovora reprezentacija Hrvatske. Luka želi da nastupa za nacionalni tim do 2024. godine i da igra na Euru, a u Madridu mu to zabranjuju.

Prvi razgovori su već obavljeni i Modrić je prihvatio da će morati da odmara i preskače neke utakmice, kako bi se odmorio i kako bi Sebaljos, Kamavinga, Valverde i Čuameni polako ulazili u formu. Ipak, ono oko čega nema dogovora je nastup za Hrvatsku. Iako već ima srebro i bronzu sa Mundijala, iako je odigrao neverovatnih 162 utakmice za selekciju Hrvatske, on nema nameru da prekida reprezentativnu karijeru.

U Madridu su zadovoljni što Toni Kros odavno ne igra za Nemačku, a nije im teško palo ni dugo odsustvo Benzeme iz nacionalnog tima pa su se nadali da bi i Modrić konačno sa 37 godina mogao da odustane.

Ipak to se neće desiti i sva je prilika da će se oko toga lomiti koplja. Ako Real prihvati da Modrić igra za Hrvatsku on će nastaviti da nosi dres kraljevskog kluba bar još jednu sezonu, ako ne prihvati vrlo je verovatno da ćemo videti Modrića u nekom drugom timu.

Autor: Mondo.rs