Oko 40-50 čaura nađeno je oko tela ubijenih

Predmet dvostrukog ubistva u skopskoj čaršiji je u predistražnoj fazi, a obdukcija tela je završena, saopštio je gostujući u emisiji načelnik Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju Gavril Bubevski u emisiji 360 stepeni na Alsatu.

Ne iznoseći detalje iz obdukcionog izveštaja, Bubevski je sa javnošću podelio informacije iz istrage.

- Oko 40-50 čaura nađeno je oko tela ubijenih, većina metaka je završila u njihovim telima, odnosno vrlo malo je završilo van njih - rekao je Bubevski.

- U ovom trenutku ne mogu da kažem više od toga da se iskristališe da su to pozicije na tržištu narkotika, što je očigledno veoma važno za takve strukture - rekao je Bubevski.

Tužilac kaže da je za prelazak slučaja iz predistražne faze u istražnu ključno poznavanje konkretnih izvršilaca krivičnog dela. Za načelnika Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje Gavrila Bubevskog postaje jasno da je slučaj dvostrukog ubistva u kafani „Šiša bar” u Staroj skopskoj čaršiji obračun za pozicije na narko-tržištu. Međutim, dodao je da vlasti još istražuju motive.

- Organi za otkrivanje i organi za sprovođenje zakona rade na više aspekata i višestrukih razmatranja – zašto je došlo do tog događaja u smislu ko su žrtve, zašto bi neko imao motiv da ovim licima oduzme život, a krivično se procesuira u više pravaca. U ovom trenutku ne mogu da kažem više od toga da je u pitanju borba za položaj na tržištu narkotika, što je očigledno veoma važno za takve strukture - kaže on.

Na pitanje da li je događaj vezan za ranije slučajeve koji su javno eksponirani, Bubevski je odgovorio da postoje takve indicije.

Autor: Kurir