Novak je ostao bez šanse da se takmiči na dva velika turnira u SAD...

Kako prenosi portal Mondo, srpski teniser Novak Đoković počeo je danas 379. nedelju na vrhu ATP liste, međutim ipak je dobio loše vesti. Đokoviću nije odobreno izuzeće za ulazak u SAD, pa se zvanično povukao sa žreba za Indijan Vels, a najverovatnije će se isto dogoditi i sa mastersom u Majamiju koji počinje 19. marta, pošto teško da će u međuvremenu dobiti dozvolu.

Đoković ne može da uđe u SAD kao neamerički državljanin koji nije vakcinisan protiv korona virusa i ta zabrana će ostati na snazi sve do 11. maja, što znači da će Indijan Vels i Majami biti i jedini turniri u SAD koje neće igrati jer je US Open na programu krajem avgusta. Ipak, ovo je ozbiljan udarac za Đokovića koji će drugu godinu zaredom ostati bez šanse da igra na renomiranim turnirima serije 1.000, što opet ne predstavlja poštenu bitku sa ostalim igračima na ATP listi i zbog toga bi mogao da ostane bez prvog mesta.

Šansu da obiđu Novaka Đokovića u martu imaju samo Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas, a računica je krajnje jednostavna. Potreban im je takozvani Sunshine double, odnosno moraju da osvoje oba turnira da bi ga preskočili, odnosno da dobiju 12 mečeva u nizu u dve nedelje.

Samo sedam tenisera u istoriji je uspelo ovo da uradi, a među njima je i Novak Đoković kome je to pošlo za ruko četiri puta. 

Može se reći da je Novak Đoković na neki način i siguran na prvom mestu iako opet neće igrati Indijan Vels i Majami, ali ga nervira što opet mora da pravi pauzu pred deo sezone na šljaci. Zbog toga se navodno spominje da bi mogao da igra u Maroku ili Portugalu od 3. do 9. aprila, ali za sada nema zvanične potvrde.

Autor: Mondo.rs

#Grand Slam

#Grend Slem

#Indian Vels

#US Open

#atp lista

#izuzeće

#korona

#koronavirus

#majami

#masters

#novak

#tenis

#vakcinacija

#zabrana

#đoković