Predsednik Vučić je po dolasku proslavio svoj 53. rođendan u krugu najbližih saradnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas doputovao u Katar, gde će učestvovati na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija od 5. do 6. marta, proslavio je 53. rođendan u krugu najbližih saradnika.

On je takođe saopštio da veruje da će u Kataru napraviti dobar posao za Srbiju.

- U Kataru je skoro ponoć. Ujutro idemo na sastanke u 7 sati i želim da se odmorim i dobro pripremim. Ipak, ove divne dame, pošto nisam bio naročito druželjubiv, donele su mi tortu za 53. rođendan. Hvala što su tu već 10 godina i hvala svima kojima neću stići da odgovorim sutradan. Verujem da ćemo i ovde u Kataru napraviti dobar posao za našu Srbiju! Živela Srbija! - napisao je Vučić na Instagram nalogu @budućnostsrbijeav.

Predsednik Vučić prihvatio je poziv emira države Katar, Njegovog Visočanstva šeika Tamim bin Hamada Al-Tanija, da učestvuje na 5. Konferenciji Ujedinjenih nacija na nivou država i vlada, koja će se održati od 05. do 09. marta u Dohi.

Tokom posete, Vučić će imati i bilateralni sastanak sa šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, što će biti njiihov prvi susret. Glavne teme sastanka biće unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, ekonomija, trgovina, investicije.

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine. Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo.

U oktobru 2021. godine, država Katar učestvovala je na svečanom otvaranju Samita pokreta nesvrstanih u Beogradu, kojim je obeležena 60-godišnjica prve konferencije ovog pokreta.

Tokom epidemiološke krize, emir Katara je uputio avion sa medicinskom pomoći Srbiji, kao izraz prijateljstva koje povezuje dve zemlje i dobrih bilateralnih odnosa i saradnje.

Autor: Tanjug

#Predsednik

#Tamim bin Hamad Al-Tani

#aleksandar vučić

#katar