Reprezentacija Srbije bogatija za jednog novog igrača

Kako prenosi portal Mondo, Fudbalski savez Srbije (FSS) dobio je još jednu bitku - golman Vladan Kovačević će ubuduće nositi dres orlova. Kovačević je bio u više navrata na spisku Bosne i Hercegovine, u nekoliko mečeva je sedeo na klupi naše komšijske reprezentacije, međutim kada je stigao poziv FSS - nije imao više dilemu. Prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i uskoro bi trebalo da postane deo našeg najboljeg tima.

Kako je preneo FSS:

"Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFE na vreme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.

Prethodno je i Lazar Samardžić prihvatio da igra za Srbiju, iako je mogao i za Nemačku, dok smo u skorije vreme imali i primere Mileta Svilara (Belgija) i Stefana Mitrovića (Kanada). Nadamo se uskoro da će se slično dogoditi i sa mladom zvezdom Liverpula Stefanom Bajčetićem, koji ima opciju da igra i za Španiju, a prema nekim nezvaničnim informacijama ne želi još da prelomi i tek za godinu-dve će odlučiti.

Što se tiče Kovačevića, on je već godinama jedan od najboljih igrača Poljske. Nastupa za Rakov i zvanično je proglašen za najboljeg čuvara mreže u Ekstraklasi, a prethodno je bio član Sarajeva. Rođen je u Banjaluci i ima 24 godine.

Autor: Mondo.rs

#Bosna i Hercegovina

#Dragan Sttojković

#Fudbalski savez Srbije

#Kovačević

#Srbija

#fss

#golman

#piksi

#reprezentacija