Pilot britanske kompanije nije jedini koji je povukao ovaj potez

Putnici na letu od Rejkjavika do Mančestera u utorak uveče dobili su neočekivani poklon. Naime, pilot je okrenuo avion za 360 stepeni kako bi putnici mogli da vide auroru borealis, a spektakularni prizori koje su snimili preplavili su društvene mreže.

Posle pola sata leta, pilot Izidžeta je okrenuo avion kako bi putnici sa obe strane uživali u neobičnom pogledu, a osoblje je prigušilo svetla u kabini kako bi njihov doživljaj bio potpun, piše Indipendent.

Adam Grouvs, jedan od putnika na letu, oglasio se na svom Tviter nalogu da se zahvali pilotu na ovom neobičnom potezu i podelio nekoliko fotografija aviona.

Adam se vraćao sa romantičnog putovanja gde je zaprosio svoju devojku, a kao i mnogi putnici na tom letu, zbog oblačnog vremena nije mogao da vidi polarnu svetlost na Islandu.

- Otišao sam tamo da zaprosim devojku pored aurore, pa je bilo veliko iznenađenje što smo ipak uspeli da je vidimo u avionu - rekao je on i dodao da je pilot izveo ovaj manevar tako da su putnici sa desne strane avion, gde su i oni sedeli, mogli su da uživaju u prizoru.

Drugi piloti su mu se pridružili

Pilot britanske kompanije nije jedini koji je povukao ovaj potez. Pilot finske aviokompanije učinio je isto, okrenuvši avion za 360 stepeni kako bi putnici mogli da vide ovaj prirodni fenomen.

Autor: redportal.rs

#AVION

#pilot

#polarna svetlost

#putnici