Po direktivi predsednika Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je otpremanju humanitarne pomoći Republike Srbije za građane Sirije na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Avion Er Srbije u zemljotresom razorenu Siriju, u okviru ovog prvog kontingenta, poneće oko 6 tona namirnica i hrane u najugroženija područja te zemlje.

Ministar Vučević je potom istakao:

- Zaboravili smo, na žalost, da se dešava često da je priroda jača od svake ljudske moći i to je snažna opomena za sve nas. Danas smo fokusirani na pomoć našoj braći, prijateljima u Sirijskoj Arapskoj Republici. Poštujući direktive predsednika Republike, Vlada Republike Srbije je organizovala isporuku prvog kontingenta hrane za sirijski narod u ovoj napaćenoj državi prvo i ratovima, a sada evo i ovim užasnim tragičnim zemljotresom.

- Zahvaljujem njegovoj ekselenciji ambasadoru Sirijske Arapske Republike u Beogradu na podršci, pomoći i na zajedničkom organizovanju ove isporuke. Ovo je samo prvi kontingent, nešto manje od šest tona samo hrane, a ambasador mi je rekao da ima preko 100 tona hrane do sada skupljene samo za Siriju i verujem da ćemo zajedno sa Er Srbijom, ali i drugim prevoznicima organizovati i narednih dana i nedelja prevoz onoga što je najpotrebnije sirijskom narodu.

Autor: Telegraf.rs