Nema finala Đoković-Nadal

Kako prenosi portal Mondo, španski teniser Rafael Nadal morao je da odustane od američke turneje zbog povrede i tako ga ove godine nećemo gledati u Indijan Velsu i Majamiju. Nadal je i prošle godine odustao od Majamija zbog povrede, dok je na Indijan Velsu igrao finale, pa to znači da će do kraja marta ostati bez 600 bodova na ATP listi. To će dovesti do tektonskih pomeranja pošto će Nadal tada ispasti iz TOP 10, prvi put posle 18 godina.

Verovali ili ne, Nadal je poslednji put još u aprilu 2005. godine bio van najboljih deset igrača planete.

Dobro je poznato da Rafael Nadal najbolje igra u prolećnom delu sezone kada su na redu turniri na šljaci, s naglaskom na Rolan Garos na kome je 14 puta bio šampion, međutim ovoga puta bi mogao da ima nikad teži put upravo zbog loše pozicije na ATP listi. U teoriji, Nadal bi mogao da padne i iza 13. mesta, što bi napravilo pravi bum u Parizu pod uslovom da svi ostali teniseri budu spremni.

Na primer, ako bi Novak Đoković ostao prvi na ATP listi do žreba za Rolan Garos, a nema razloga da tako ne bude, onda bi već u četvrtom kolu mogao da naleti na Rafaela Nadala, ako do tada ne uđe u najboljih 12 na svetu. Naravno, pod uslovom da su u istom delu žreba.

Autor: Mondo.rs

#Grand Slam

#Nadal

#Rolan Garos

#atp

#ispadanje

#najbolji

#najveći

#pariz

#rivali

#tenis

#đoković

#žreb