Koštaju samo 499 dolara. 💸

Švedska kompanija Mo'cycle nedavno je najavila prve farmerke na svetu koji nude zaštitu tela motociklista u slučaju nezgoda.

U pitanju su prve farmerke na svetu. Izrađene od armalita, posebne tkanina koja izgleda kao pravi teksas, ali je zapravo vodootporna i otporna na abraziju, a u njih su ugrađeni vazdušnim jastucima koji se aktiviraju tokom nesreće kako da bi zaštitili donje telo motocikliste.

To je revolucionarno otkriće pruža zaštitu kičmenog stuba motociklliste, kao i bedara i zadnjeg dela torza. Airbag farmerke takođe dolaze sa zaštitnim jastučićima za kolena.

Foto: Printscreen YouTube/MO'CYCLE

Njihova važna karakteristika je to što se mogu više puta upotrebiti. Okidač vazdušnih jastuka mora biti prikačen za motocikl tako da kada vozač padne, okidač se odvaja od farmerki, a vazdušni jastuci se odmah aktiviraju. 😊

U slučaju da se brinete da biste mogli zaboraviti da odvojite okidač sa motocikla i slučajno aktivirate vazdušne jastuke kada silazite na primer, ne brinite. Mo'cycle tvrdi da okidač zahteva silo od najmanje 40kg da se oslobodi, što znači da je samo pad sa vozilom gotovo jedini način da se aktiviraju vazdušni jastuci.

Airbag farmerke će postati omercijalno dostupne ovog meseca, po ceni od 499 američkih dolara. 🤑

IZVOR: YT / MO'CYCLE

Autor: redportal.rs