Trener Barselone istakao da žele da kopiraju Real

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandez izjavio je danas da je Real favorit u predstojećim mečevima polufinala španskog Kupa kralja, ali je dodao da će katalonski klub dati sve od sebe da osvoji ovaj trofej, prenose španski mediji. Real će sutra biti domaćin ekipi Barselone u prvom meču polufinala Kupa kralja.

- Znamo da je Real izuzetno težak rival. Ove dve utakmice biće potpuno drugačije u odnosu na La Ligu ili Ligu Evrope. Idemo u Madrid da pobedimo i da pokažemo ko smo. Daćemo sve od sebe da osvojimo i ovaj trofej - rekao je Ćavi na konferenciji za novinare uoči meča u Madridu.

On je podsetio da je Real prošle sezone osvojio La Ligu, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

- Real je favorit za osvajanje Kupa kralja. Oni su aktuelni evropski šampioni i prvaci Španije. Nema nikakve veze to što smo mi osvojili Superkup. Uvek sam uzbuđen kada igramo na Santjago Bernabeuu. Ovaj meč meč motiviše više nego bilo koji drugi, jer sam navijač Barselone. Fenomenalan je osećaj pobediti u Madridu - istakao je trener Barselone.

Ćavi je istakao da Barselona želi da kopira Real.

- Oni su osvojili brojne trofeje u prethodnih nekoliko godina. Imamo lepe uspomene na Santjago Bernabeu, ali sada je priča drugačija. El klasiko je najveća utakmica na svetu. Između Reala i Barselone postoji fudbalsko poštovanje. Ovo danas nema veze sa onim šta se dešavalo pre desetak godina. Oni su favoriti, ali mi dolazimo da pobedimo - poručio je trener Barselone.

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je danas da veruje u plasman madridskog kluba u finale Kupa kralja, prenose španski mediji.

- Biće to zabavan meč. Uveren sam da će navijači uživati svih 180 minuta. Dosta je entuzijazma i nije daleko od pripreme kao da je finale. Dosta je stvari u kojima imamo mogućnost da uživamo. Pokušaćemo sve da dođemo do pobede - rekao je Anćeloti.

Barselona je nedavno u Superkupu pobedila Real 3:1. Anćeloti je istakao da Real ne traži osvetu protiv Barselone.

- U Superkupu nam je nedostajalo posvećenosti. Ne smemo da ponovimo individualne greške koje smo imali na tom meču. Blizu smo osvajanja veoma bitnog trofeja. Nije odlučujući meč, ali želimo da steknemo prednost - rekao je italijanski stručnjak.

Anćeloti je istakao da još nije odredio ko će biti u startnoj postavi Reala.

- Ne znam još ko će da igra. Svaki dan biram ekipu. Zaista ne znam ko će da bude u timu - dodao je Anćeloti.

Utakmica između Reala i Barselone biće odigrana sutra od 21 sat, a glavni sudija će biti Hoze Luis Munuera Montero.

Autor: Tanjug / redportal.rs