Evroligaški debi Argentinca u crveno-belom sutra protiv Bavaraca

Sve Zvezdaše obradovala je danas vest da je procedura oko registracije Fakunda Kampaca napokon završena. Juče je istekla kazna koju je Crvenoj zvezdi odredila Evroliga, a danas je uprava kluba iskoristila poslednji dan da registruje najveće pojačanje u svojoj istoriji.

Argentinac će biti na raspolaganju treneru Dušku Ivanoviću za sutrašnji meč protiv Bajerna. To će biti Kampacov debi u crveno-belom dresu kada je reč o evroligaškim mečevima.

Za njega će to biti prilika da se, nakon bolnog poraza sa reprezentacijom Argentine i velikog neuspeha u pogledu odsustva plasmana na Mundobasket, vrati na pobedničke staze na koje je kroz karijeru navikao.

Za Zvezdu će to biti prva u nizu utakmica koja ne sme da se izgubi ukoliko žele da ostanu u igri za TOP 8 takmičenja.

Naime, sa skorom 11 pobeda i 14 poraza, Crvena zvezda je na ivici ponora u ovom takimičenju, jer je u poslednje vreme drastično pokvarila rezultate. Poraz od Albe u Pioniru prethodne sedmice upalio je crvenu lampicu.

Svaki sledeći poraz značiće i opraštanje šampiona Srbije i Jadrana od završnice najboljeg evropskog takmičenja. Zbog toga je svaka od narednih 9 utakmica praktično finale za crveno-bele.

Za ulazak u TOP 8 Evrolige ove sezone će po svim procenama biti potrebno najmanje 18 pobeda, uz dobru koš-razliku i međusobni skor sa direktnim konkurentima. Za siguran prolaz bi trebalo da bude dovoljno 19 pobeda. To bi značilo da Zvezda ima pravo na 1 do 2 kiksa u sledećih 9 utakmica.

Jedan od njih svakako se očekuje u gostima protiv Barselone, a crveno-beli pored toga imaju još mnogo teških utakmica.

Raspored Crvene zvezde do kraja takmičenja:

Bajern Minhen - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Anadolu Efes

Panatinaikos - Crvena zvezda

Barselona - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Baskonija

Crvena zvezda - Valensija

Asvel - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Olimpijakos

Crvena zvezda - Fenerbahče

Autor: redportal.rs