Kokoške imaju reputaciju da su glupe, ali nisu. Prepoznaju me i kada dođem kući, trče ka meni, kao što bi pas dotrčao svom vlasniku - rekla je Izabela.

Sa šezdeset godina Izabela Roselini je mislila da je njena glumačka karijera gotova. Prošle godine napunila je 70, ali njen životni tempo je užurbaniji nego ikad. Osim što je i dalje ispred i iza kamere, čuvena glumica na svojoj farmi već 10 godina gaji kokoške. Trenutno ih ima 1.500. A sve je počelo kada joj je palo na pamet da napiše knjigu „My Chickens and I“ o životu s kokoškama u kojoj su i fotografije ovih životinja. Tada je preko eBay-a naručila prvu turu svojih pernatih prijatelja, koji su joj stigli u kutiji.

- Kokoške imaju reputaciju da su glupe, ali nisu. Prepoznaju me i kada dođem kući, trče ka meni, kao što bi pas dotrčao svom vlasniku - rekla je Izabela koja već 40 godina posjeduje svoju farmu od 28 jutara u Belportu.

Roselini svoje kokoške s imanja tretira kao kućne ljubimce.

- Neke su stidljive, druge ekstrovertne, a neke su veoma hrabre. One su posebne i stvaraju prijateljstva, kao neko malo pleme - rekla je.

Jedno pile prije nekoliko godina nazvala je Endi Vorhol jer je imalo veliku, belu krestu koja je asocirala na frizuru poznatog umetnika. Drugo je bilo neustrašivo, pa je nazvala Amelija Erhart. Iako koke ne pušta da trčkaraju po kući, Amelija je našla svoj put.

- Amelija me prati. Jednog dana, moja ulazna vrata su bila otvorena i pitala sam se ko ih je otvorio. I znate šta? Vetar ih je otvorio, a tamo je stajalo moje pile. Ne puštam ih u kuću, ali ona uđe, jedina to radi - ispričala je slavna glumica.

Autor: RedPortal

#isabellarossellini