Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je rasparčavanje Rusije jedini cilj Zapada.

- U Kramatorsku je 19. februara istovareno 11 vagona sa posebno obeleženom geler municijom, ranije je takva municija modernizovana u Sjedinjenim Američkim Državama za oštećenje elemenata tečnim formulacijama iritirajućih materija - rekao je Igor Kirilov, šef odeljenja radijacione, hemijske i biološke zaštite trupe Oružanih snaga RF.

- Kramatorsk je 19. februara istovario 11 vagona sa tovarom gelera municije sa posebnim oznakama. Istovar je obavljen noću na platformi u predgrađu, dok su vagoni bili označeni natpisima Građevinski materijali, Cement. Prema informacijama dostupnim ruskom Ministarstvu odbrane, ranije u interesu američke vojske, modernizovani su geleri, opremljeni gotovim podmunicijom sa tečnim formulacijama iritirajućih supstanci - rekao je on.

Vazdušna uzbuna objavljena u tri regiona Ukrajine
U Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti objavili su vazdušnu uzbunu.

Upozorenje za vazdušni napad objavljeno je u utorak rano ujutro u oblastima Poltave, Harkova i Dnjepropetrovska Ukrajine, navodi se na onlajn mapi ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Bahmut u kotlu
Žestoke borbe vode se oko Bahmuta. Ruske snage tvrde da su na manje od kilometra do centra grada. Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je rasparčavanje Rusije jedini cilj Zapada.

Autor: Novosti.rs