Nije kao lenja pita, ova verzija je manje masna i slatka

Potrebno je:

Za biskvit:

200 ml mleka1 jaje100 gr šećera100 ml jogurta200 gr brašna50 ml ulja1 prašak za pecivokorica limuna

Fil:

50 gr šećera2-3 jabuke1 kockica maslaca200 gr rogača mlevenog

Priprema:

Prvo pravimo fil- u šerpu stavimo mleko, šećer po želji, kockicu maslaca, rendane jabuke, i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač, i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre.

Za biskvit- umutiti jaje, dodati sećer, mleko, jogurt, brašno i prašak za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti.

Podmazati pleh i posuti brašnom. Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača, pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno. Jako je mekana i sočna, vrhunskog ukusa.

Autor: Magazin Novosti