Kako bi jedna velika država izgledala kad bi njom upravljala ŽENA? 🤔

Osmog marta, da Dan žena, od 19.30 časova u Operi i Teatru Madlenianum prikazaće se eksplozivna komedija koferče. 🎬🧳

Kako bi jedna velika država izgledala kad bi njom upravljala ŽENA? Gorica Popović u ulozi Predsednika Rusije deli heklane medalje i peva, potpuno neuobičajeno za jednog vladara kome je nestalo metalno koferče sa dugmetom koje može da izmeni čitav svet.

Foto: redportal.rs/Duško Filipović

U ovim kompleksnim vremenima sa “zategnutim” odnosima smeh dođe kao lek. Komad popularnog ruskog autora Jurija Poljakova, u režiji Olje Đorđević se bavi večnom temom: vlast i mali čovek.

 U središtu pažnje je Mihail Stražarenko (Marko Gvero), nezadovoljan svojom pozicijom u društvu, nezadovoljan ženom i detetom, jednog dana odlučuje da kaže „ne” tom svetu koji ga guši ali, kako to biva u dobro napisanim komedijama, on to čini na neprimeren, nedovoljno isplaniran i pomalo trapav način koji dovodi do niza komičnih situacija.

Foto: redportal.rs/Duško Filipović

Mihail krade koferče sa dugmetom za pokretanje atomskog rata, njegova žena Sonja (Jelena Ćuruvija Đurica), nesuđena glumica, prva saznaje za njegov prestup i nevoljno staje na stranu muža, koji je pri tome uhvati u pokušaju nevere sa kolegom i bivšim partnerom Edikom Superštajnom (Miljan Prljeta). U akciji spasavanja koferčeta, pojavljuje se i Edikova žena Nadežda, bivša sportistkinja (Vanja Nenadić).

U ovoj urnebesnoj komediji gde se sve vrti oko jednog nezadovoljnog aparatčika igraju i: Vukašin Jovanović, Danina Jeftić, Petar Mihailović, Ivan Ćirić i Bogdan Bogdanović, kao i Ivan Bekjarev i Dubravko Jovanović na video snimku.

Autor: redportal.rs