Braon maskara je zapostavjena u svetu šminke

Složićete se da većina koristi crnu maskaru i da mnogi ne znaju da ona ne mora da bude samo crna. Ideja o korišćenju smeđe maskare obično je rezervisana za minimalistički izgled šminke i retko se smatra opcijom.

Dok su jedni mislili da plave oči i svetle trepavice znače da će im tamnije crne maskare biti neophodne da "ožive" lice, drugi su mislili da su svetlije smeđe maskare rezervisane za one sa svetlijom kožom i svetlijom kosom. Postavlja se pitanje: Ko treba da nosi smeđu maskaru? Odgovor može zapravo da zavisi od vaše boje očiju. Pošto smeđa maskara ima sposobnost da vaše trepavice izgledaju prirodnije, može da učini da se određene boje očiju zaista njome i istaknu.

Smeđa je nova crna

Iako su smeđe oči najčešća boja očiju na svetu, uparivanje sa smeđom maskarom može stvoriti monohromatski izgled koji omogućava vašoj boji očiju da se posebno istaknu. Pošto će maskara biti suptilna omogućava vašim očima da zapravo budu upečatljivije.

Smeđa, odnosno braon maskara, možda izgleda kao jednostavna i suptilna promena, ali može otvoriti potpuno novi svet opcija za šminkanje. Takođe, nikad ne znate kako će izgledati na vama i vašim očima dok ne probate.

Autor: Magazin Novosti

#braon maskara

#maskara

#oči

#šminka