Švajcarac izneo mišljenje ko je the GOAT

Kako prenosi portal Mondo, na pitanje ko je najbolji teniser svih vremena dao je i odgovor švajcarski igrač Sten Vavrinka (37). Novak Đoković (35), Rafael Nadal (36) ili Rodžer Federer (41)? Upravo je o trojici fenomenalnih asova pričao i on i objasnio je koji faktori su bitni i šta razdvaja veliku trojku.

Njegov odgovor se verovatno neće dopasti Švajcarcima i Federeru. 

U pitanju su različite ličnosti i igrači. Ako govorimo striktno o igri, Rodžer je sinonim za talenat, dodir, lakoću udaraca. Rafa predstavlja snagu, moć, dok je Novak pomalo savršen. Nemam problem da kažem ono što mislim, sve zavisi od toga šta neko gleda na toj listi. Teško je govoriti o njima dok još igraju, verovatno će sve biti jasnije kada sva trojica završe karijeru.
Ukoliko gledamo rezultate i pobede Novak će biti ispred njih dvojice. Istina je da je meč protiv Nadala u finalu Rolan Garosa verovatno najteži izazov koji sam imao u karijeri. Đoković je trenutno najbolji igrač i to pokazuje i sve što je uradio tokom ovih 20 godina.

Kada je u pitanju grend slem trka, Federer je u penziju otišao sa 20 trofeja, dok Đoković i Nadal imaju po 22. Borbu za 23. pehar vodiće na Rolan Garosu.

Autor: Mondo.rs