Amerikanac se oglasio po pitanju dolaska Novaka u SAD

Kako prenosi portal mondo, slavni američki teniser Džon Mekinro (64) traži od američkih vlasti da dopuste Novaku Đokoviću da dođe u Sjedinjene Države i da nastupa na Indijan Velsu (6. - 19. mart) i u Majamiju (od 22. marta do 2. aprila). U ovom trenutku Nole iščekuje odluku američkih vlasti nakon što je zvanično zatražio medicinsko izuzeće da uđe u zemlju iako nije vakcinisan, što je i dalje uslov da doputuje u SAD.

Kako je jasno rekao:

Reći ću to što kraće mogu, mislim da bi bila potpuna srpdnja ako Novaku ne bude dozvoljeno da igra. Apsurdno je bilo da ga izbace iz Australije prošle godine. Ja sam primio vakcine i poštujem to što je odlučio da ne uradi isto. Ja bih se vakcinisao na njegovom mestu, ali to je sada potpuno drugo pitanje Ipak, posmatrajmo to da je igrao 2021, a nije mu bilo dozvoljeno da igra 2022. Objasnite to meni. I sada i dalje ne može da dođe? Apsurdno je, prema mom mišljenju. Videćemo šta će se dogoditi.

Đoković prošle godine nije igrao ni na US Openu, ni na seriji turnira pred US Open, a sada ostaje strepnja da neće nastupati ni u Kaliforniji ni u Majamiju ovog prolea.

Ponavljam, bilo bi apsurdno ako ne bi mogao da igra u Americi, a posebno ako ne bude mogao da igra na US Openu. Ovo je istorijsko doba u našem sportu, a Rafa i on imaju po 22 osvojen titule. Interesantno je sve to ako me pitate, ali bila bi prokleta sramota ako Đoković ne bude mogao da uđe u zemlju.

Autor: Mondo.rs