Ukoliko ste ljubitelj piva, ovu masku ćete obožavati

Pivo je sastojak koji se može koristiti u maskama za sve tipove kože. Ali posebno je dobar u borbi protiv povećanog sadržaja masti i bubuljica. Za razliku od agresivnih kiselina i antimikrobnih sastojaka koji su deo gotovih proizvoda protiv akni, domaće pivske maske za lice su apsolutno bezbedne - ne isušuju kožu i čine je glatkom i ravnomernom. U ovom receptu najbolje domaće maske za lice predlažemo uparivanje piva sa ovsenim pahuljicama, koje imaju svojstva čišćenja, protiv zapaljenja i nežnog pilinga.

Pomešajte 2 kašike svetlog piva sa 1 kašikom ovsenih pahuljica, 1 žumancetom i 2 kapi ulja žalfije. Nanesite debeli sloj na lice i lezite da se odmorite. Dok je maska na licu, važno je ne ustajati i pomerati mišiće lica. Ostavite kompoziciju 15-20 minuta i dobro isperite toplom vodom.

Zahvaljujući ovoj masku dobićete blistavu kožu ujednačene boje. Upale će se brzo presušiti, pore će biti sužene, a koža zategnuta.

Nakon upotrebe ove jednostavne maske za lice kod kuće, oslobodićete se i ljuštenja, tekstura kože će se ujednačiti, a masni sjaj će nestati.

Autor: Magazin Novosti

#MASKA

#lice

#nega

#pivo