Cilj da mladi ostaju u Srbiji, pokreću sopstvene biznise i zasnivaju porodice

Ekonomsko osnaživanje mladih, poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada i podrška u pokretanju biznisa, biće u vrhu prioriteta i fokusu aktivnosti Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS), istaknuto je na sastanku sa predstavnicima vodećih udruženja mladih i studenata u Srbiji.

Mladi predlažu uvođenje u škole predmeta o preduzetništvu, kako bi se kod dece, od najranijih školskih dana, razvijao preduzetnički duh, saopštila je PKS.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić je, nakon razgovora sa mladima, poručila:

Cilj nam je da se mladi ekonomski osnaže, da se lakše zapošljavaju, pokreću sopstvene biznise, otvaraju nova radna mesta, zasnivaju porodice i ostanu u Srbiji.

Ona je istakla da su PKS i Sektor preduzetništva otvoreni za različite vidove podrške i pomoći mladima koji imaju odlične ideje, planove i želje da budu preduzetnici.

Mladi su snaga i najveća vrednost našeg društva.

Na sastanku u PKS učestvovali su predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), NAPOR-a, Timske inicijative mladih, Udruženja za UN, Studentske unije Ekonomskog fakulteta, Studentske organizacije za međunarodnu saradnju, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Kongresa srpsko- američkog prijateljstva, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, kompanije Eco Serein...

Rade Atanasijević iz Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS pozvao je članove ovih asocijacija da se aktivno uključe u rad Sekcije i da zajedno kreiraju predloge i inicijative usmerene na jačanje položaja mladih.

Predloženo je da se u maju u PKS organizuje konferencija posvećena omladinskom preduzetništvu, dogovoreni su redovni kontakti i sastanci sa Komorom i Sektorom preduzetništva, a naredni je već polovinom marta, dodaje se u saopštenju.

Autor: tanjug.rs