U toku razgovori o otvaranju treće fabrike u Nišu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu.

Vučić je naveo da Kontinental jeste veliki svetski lider koji predstavlja najmoderniju tehnologiju u automobilskoj industriji, te da se njegovim dolaskom piše istorija Novog Sada.

Želim da se zahvalim i nemačkoj vladi i rukovodstvu kompanije što su doneli odluku da ulažu u Srbiju. Sa vama smo ušli u 22. vek i sigurni smo u budućnost i nove pobede.

Fabrika u Novom Sadu jeste jedna od najvećih Kontinentalovih fabrika na svetu. Predsednik Srbije očekuje da će za dve godine Kontinental dostići cifru od tri milijarde izvoza i potvrdio da se radi na otvaranju njegove nove fabrike u Nišu. Dodao je i da jug Srbije mora postati privlačniji za investitore, zbog čega će predložiti Vladi Srbije da se za investiranje južno od Save i Dunava daju dvostruke subvencije.

Za jug Srbije je to značajno. Niš, Prokuplje, Čačak, u Valjevu će se tek videti rezultati šta smo radili, Pomoravlje, Podunavlje, Braničevski deo i svi drugi delovi. Tu ćemo dvostruko da ulažemo da bismo izjednačili. Ako je na Vračaru prosečna plata 1350 evra, zašto bi u Vranju neko radio za 550.

U 124 nemačke kompanije u Srbiji zaposleno je 79.000 radnika, što Nemačku čini prvim spoljnotrgovinskim partnerom Srbije, istakao je Vučić.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs