Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji otvaranja druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu.

Generalni direktor kompanije Kontinental Saša Ćoringa istakao je da je ova mega fabrika najveća Kontinetalova investicija u Srbiji.

- Ovo je primer najbolje prakse. Kvalitet rasta bio je neverovatan. Imamo blizu 1.000 visoko kvalifikovanih inženjera koji proizvode delove. Sa ovim brojem stručnjaka postajemo jedan od najvećih inženjerskih centara u Srbiji. Ono što posebno motiviše je činjenica da veruju i osećaju da kroz ono što rade, menjaju svet. Na samom otvaranju elektronske fabrike, jasno nam je bilo da smo došli da stvaramo novu vrednost - rekao je on, pa dodao:

- Vrhunac svega je da smo znak Made in Serbia stavili na rešenja koja se ugrađuju u najmodernije automobile na svetu. Današnjim otvaranjem mega fabrike prelazimo na veći nivo, vreme je da prodajemo ogroman broj delova, čime ćemo menjati svet - dodao je Ćoringa.

Predsednik je obišao fabriku i razgovarao sa rukovodstvom. Vučić je prokomentarisao da fabrika veoma dobro izgleda.

Predsednik je porazgovarao i sa ostatkom zaposlenih u fabrici, gde je saznao da se planira još otvaranja ovakvih pogona.

- Izgleda lepo - komentarisao je Vučić.

- Izvoz će 2025. da bude čak tri milijarde. Vidite, to je onda najveći uspeh za Srbiju, onda je Srbija uspela - rekao je Vučić, pa dodao:

- Kontinental je jedna od dve najveće fabrike za delove. I bez njih sve to ne bi uspelo. Imali smo ljude iz nemačke vlade, i kompanije. Tu smo se i mi pokazalči efikasni, ispunili smo sve na vreme. Oni ne dolaze da odu posle godinu dve, nego da ostanu - dodao je Vučić.

Predsednik je imao priliku da se upozna sa jednim od pametnih uređaja koji se proizvode u Kontinentalu, a koji predstavlja kontrolnu tablu na koju se stavlja volan.

- Ovo samo pritisnete i otvore vam se komponente. Ovo će biti u svim dobrim i važnim automobilima u Evropi. Ovo je najnovija generacija. Samim tim, ovo garantuje i bezbednost - rekao je Vučić.

Vučić je potom, za televiziju Pink govorio o prvim utiscima, gde je istakao da je zadovoljan visinom plata, dodajući da Srbija ne bi mogla bez njih u svemu ovome.

- Znaju da imaju šta da izgube, zato se bore. Ja sam sebe uhvatio malopre da mi je malo falilo da zaplačem. Ovo je ono što, kad obećavate i ne obećavate, nadate se da možete da dobijete. Oni će imati tri milijarde izvoz, to je nenormalan korak napred. Ovo je ono što pravi razlike - priča Vučić.

Autor: RedPortal