Najbolji teniser sveta ne vidi kraj karijere 😎

Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je otvoreni trening na terenima Novak na Dorćolu u prisustvu velikog broja medija. 😍

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nakon završenog sparingovanja usledilo je obraćanje sedmoj sili prvi put nakon osvajanja 10. trofeja na Australijan openu i 22. Grend slem titule.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nole je odgovarao na pitanja o predstojećim turnirima, obaranju rekorda, svojim rivalima, pričama o lažiranju povrede u Melburnu, kao i pitanju kada planira kraj karijere.

Srpski teniser je govorio o obaranju rekorda teniserke Štefi Graf koja je na teniskom vrhu provela 377 nedelja:

- Srećan sam što sam oborio još jedan rekord u ovom slučaju Štefi Graf. Nebrojeno puta sam rekao da mi je ovaj sport sve u životu, sve sam mu podredio. Imam veliki tim iza sebe i porodicu koja mi je pružila bezrezervnu podršku. To napominjem da bih vam dočarao odakle sam krenuo do ovih velikih visina koje naizgled deluju kao normalnost, ali daleko od toga. U ovoj fazi moje karijere, osećam da moram još više napora da uložim kako bih održao korak sa mladim igračima koji izazivaju, otmu trofeje, budu na najboljim pozicijama. Hvala i tim predvodnicima nove generacije, imponuje mi kada dobijam pohvale od kolega i rivala. Uvek sam se trudio da budem korektan. Zahvaljujem im se što prepoznaju dostignuća, pogotovo onim koji se bave tenisom. Oni znaju šta je potrebno.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Naredni turnir je u Dubaiju, a da li je zarađena povreda u Melburnu sanirana?

- Stvari izgledaju dobro, kada je reč o mojoj povredi, odluka je da idem u Dubaiju, gledaću da doguram što dalje. Ambicije su uvek velike. Posle toga zavisi od situacije sa Amerikom. Voleo bih da idem, spremam se. Videćemo kako se odvija situacija. Što se tiče moje situacije sa povredom koju sam dobio pred AO, ona je sanirana. Bližim se intezitetu od 100 odsto, još nisam na tom nivou.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Zbog rigoroznih mera u borbi protiv koronavirusa, odlazak u Ameriku je i ove godine upitan:

- Proces je u toku i to je sve što znam. To su događanja koja su van moje kontrole. Voleo bih da igram i drago mi je što sam dobio odobrenje direktora u Majamiju i Indijan Velsu. Nadam se da će oni koji odlučuju doneti potvrdnu odluku.

Na Australijan openu mnogo se govorilo o lažiranju povrede srpskog tenisera, koji je uprkos bolovima osvojio turnir:

- Priče su uvek prisutne, nije to samo u mom slučaju. Sportista koji beleži velike rezultate, uvek ćemo imati kritičare koji spekulišu da li je to verodostojno ili nije. Nemam energije, niti želje i vremena da se bavim svakom pričom koja izađe na Internetu. Ja znam šta je istina. Neki ljudi su istupili, pa i sam direktor koji je rekao kakva je povreda bila. Australija je bila mesto gde sam beležio najbolje rezultate. Iako sam imao kratak boravak prošle godine i napustio sam zemlju kako sam napustio, imao sam želju da se vratim. Osećao sam pritisak van terena, naročito prvih par nedelja dok se nisam privikao. Jeste bilo situacija tokom turnira koje nisu bile prijatne da se nosim sa njima. To je sastavni deo mog puta i tim više je ta pobeda slađa. Ispunjeniji sam ponosom, budući da sam prolazio kroz te stvari sa tvojim timom.

Serbia Open počinje za nepuna 2 meseca:

- Ja planiram da igram u Banjaluci, ako sve bude kako treba. Samo jednom sam imao priliku da igram tamo, 2009. godine kada sam igrao egzibicioni meč sa Viktorom Troickim. Drago mi je da sam dobio dozvolu tamošnjih vlasti. Ovo je poslednja godina našeg iznajmljivanja licence, mi nismo vlasnici. Ona se sledeće godine vraća u Rumuniju. Nadam se da će svi radovi biti završeni na vreme. Verujem u naš narod i tamošnju organizaciju. Što se tiče imena, to ne znam. To je u rukama organizacije, oni komuniciraju sa njima. Nadam se da ću ja moći da igram i igrači iz regiona. Naravno i neka internacionalna imena.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

A onda je usledilo pitanje koje mnoge zanima. Koliki broj Grend slem titula želi da osvoji Novak?

- Ne postoji taj broj. Nema ga još. Nemam krajnji broj osvojenih titula na Grend slemovima i godina do kada ću igrati. Nekako po automatizmu posle 30 godine se postavlja pitanje kada je kraj. Ima puno tih predviđanja i nagađanja. Ta ‘glad‘, koju bih ja označio kao strast prema sportu. Ja volim sa bilo kim da igram tenis, rekreativno, tako da nema odbojnosti prema tenisu zato što on oduzima toliki deo mog života. U profesionalnom smislu imam želju da se dokazujem. Neko je to ocenio kao prepotetno, ja ne mislim da je tako. Onaj koji ima šansu da osvoji istorijski broj titula, on to želi.

Pogledajte:

Autor: redportal.rs