Srbija spremna da pruži najbolje uslove u regionu

Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa predstavnicima Američko-centralnoevropskog poslovnog udruženja (ACEBA) i razgovarao o jačanju privredne saradnje u onim oblastima gde postoje zajednički interesi.

Basta je poručio da postoji spremnost da se američkim kompanijama obezbede najbolji uslovi poslovanja u ovom regionu i da od Ministarstva privrede mogu očekivati sveobuhvatnu pomoć u realizaciji svake pojedinačne faze investicionih projekata.

Naglašavajući važnost investicionih i infrastrukturnih projekata u čijoj realizaciji učestvuju kompanije iz SAD, Basta je poručio:

Srbija na put ka članstvu u Evropskoj uniji svakoga dane ulaže velike napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i kvaliteta života građana.

Ministar je dodao i da postoje prostori za intenziviranje privredne saradnje, naročito u oblasti energetike, poljoprivredno-prehrambenoj i IT industriji.

Američko-centralnoevropsko poslovno udruženje je vodeća američka poslovna asocijacija opredeljena za saradnju sa državama Centralne i Istočne Evrope. Pored predstavnika Asocijacije ACEBA Erika Stjuarta sastanku su prisustvovali i predstavnici 16 američkih kompanija i poslovnih udruženja.

View this post on Instagram

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

IZVOR: IG / @rade.basta

Autor: redportal.rs