Ubija ih BIROKRATIJA i MONOTONIJA 😔

Talibanima su dosadili kancelarijski poslovi i birokratija. Pokazuje to izveštaj Afghanistan Analytics Networka, neprofitne istraživačke agencije, koja je početkom februara objavila intervjue s pet Talibana starosti od 24 do 32 godine. Svi ispitani proveli su od šest do jedanaest godina boreći se za talibane. Sad im je, kažu, baš dosadno, piše Index.hr.

- Sve s čime smo se pre morali baviti bilo je planiranje za napade protiv neprijatelja. Ljudi nisu puno očekivali od nas, a mi smo imali malo odgovornosti prema njima. Dok sada, ako je neko gladan, smatraju nas odgovornima za to… Talibani su bili bez ograničenja, a sada sedimo na jednom mestu, za radnim stolom i računasom 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Život je postao tako naporan; radiš iste stvari svaki dan. Biti daleko od porodice samo je udvostručilo problem 😥 - požalio se jedan bivši snajperist, prenosi Jerusalem Post.

- Ponekad mi nedostaje džihadski život zbog svih dobrih stvari koje je nosio. U našoj službi imam malo posla. Stoga najviše vremena provodim na Tviteru. Spojeni smo na brzi Wi-Fi i internet. Mnogi mudžahedini, uključujući i mene, zavisni su o internetu, posebno o Tviteru - dodao je drugi.

Autor: Index.hr

#Rad za računarom

#Talibani

#birokratija