Demencija sve viĆĄe uzima maha

Nakon ơto je njegova porodica objavila kroz ơta tačno prolazi Brus Vilis zahvaljujući nedavnoj dijagnozi frontotemporalne demencije, pojavile su se informacije koje navode da se stanje sve viơe pogorơava.

Njegova porodica ranije je delila fotografije u kojima prikazuju kako provode dragocene trenutke zajedno. Brusova supruga Ema Heming Vilis izgradila je odličan odnos s njegovom bivơom suprugom Demi Mur.

Demi je u stalnom kontaktu s Brusom i Emom. Koristi svaku priliku da provede vreme s njim. Ako nije uz njega, zove na telefon samo kako bi Brus mogao da čuje njen glas.

- Brus ne moĆŸe mnogo da kaĆŸe i ne čini se kao da shvata mnogo od onoga ĆĄto drugi govore - rekao je jedan od izvora blizak porodici.

Podsećamo, u martu proơle godine objavljeno je kako se Brus Vilis povlači iz sveta glume nakon ơto mu je dijagnostikovana afazija, poremećaj govora koji utiče na njegove kognitivne sposobnosti, a sada se bori s demencijom koja utiče na ponaơanje sa simptomima koji uključuju promene ličnosti, opsesivno ponaơanje i poteơkoće s govorom, piơe Klix, a prenosi B92.

Autor: B92.net