Festival u Herceg Novom otvorila Marija Å erifović, na zatvaranju peva Toni Cetinski šŸŽ¶

Predsednik OpÅ”tine Herceg Novi Stevan Katić je u subotu, tokom FeÅ”te od mimoze, ribe i vina u BaoÅ”ićima, prokomentarisao situaciju sa trajektnom linijom.

Istakao je da oni koji su imali nameru da spreče dolazak gostiju u Herceg Novi, nisu uspeli, jer je na feŔti danas bilo preko 30 000 posetilaca.

- Neko je možda svesno želeo da oteža samu organizaciju Praznika mimoze, posebno dolazak brojnih gostiju koji dolaze iz drugih crnogorskih gradova i iz regiona. Obustavili su trajektni prevoz od ponoći. U komunikaciji smo bili sa predstavnicima Morskog dobra i OpÅ”tinom Kotor i uspeli smo da se otvori tunel Vrmac Å”to je veoma značajno i da se obezbedi besplatan prevoz jednim trajektom. Bez obzira na nameru nekih da onemoguće dolazak brojnim gostima danas je u Herceg Novom preko 30 000 posetilaca - kazao je Katić.

FeÅ”ta od mimoze, ribe i vina, tradicionalni program u okviru Praznika mimoze, okupila je u BaoÅ”iću preko 30.000 posetilaca.

Program je počeo defileom Gradske muzike Herceg Novi, Mesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i maÅ”kara od Portonovog do BaoÅ”ića.

Ispred Doma kulture u BaoÅ”ićima održan centralni program, a Novljane i goste zabavljali su Đorđe David i Ivana Peters.

Nastupili su i KUD Sloga i klapa Kastel Nuovo.

Foto: redportal.rs

Predsednik OpÅ”tine Stevan Katić zadovoljan je Å”to vidi ovoliko ljudi u BaoÅ”iću i Å”to se gosti vraćaju u Herceg Novi.

- Mislim da će ovo biti jadan od najboljih praznika, kako po programu, tako i po organizaciji. Sve me to dodatno raduje jer se isplatio taj rad. Promocija je počela mnogo ranije nego prethodnih godina. U Herceg Novom se ovih dana tražio krevet viÅ”e. Gosti su morali da se smjeÅ”taju u Kotor i u Tivat, tako da je pun pogodak i program i organizacija - kazao je Katić.

Podsetimo, ovogodiÅ”nji Praznik mimoze otvorila je Marija Å erifović svojim koncertom u petak 17. 2. 2023. godine, dok će festival biti zatvoren 4. marta, kada će nastupiti Toni Cetinski.

Praznik mimoze osnovan je kao festival karnevalskog tipa 1969. godine.

Autor: redportal.rs