Taraba će biti centar širokog spektra kulturnih događaja i programa aktivnosti, gde će se organizovati tradicionalne plesne, muzičke i pozorišne predstave, kao i izložbe koje prikazuju srpsku umetnost i istoriju

Srpski iseljenici u UAE imaju novi društveni centar. U trgovačkom centru Mol of Emirates u Dubaiju, pod nazivom Taraba, otvoren je Srpski kulturni centar sa ciljem negovanja zajedništva i podizanja svesti o srpskoj kulturi, izvestio je danas Galf njuz iz Dubaija.

Prema ovom dnevniku, Taraba će biti centar širokog spektra kulturnih događaja i programa aktivnosti, gde će se organizovati tradicionalne plesne, muzičke i pozorišne predstave, kao i izložbe koje prikazuju srpsku umetnost i istoriju. U Srpskom kulturnom centru Taraba biće prilike i za časove jezika, uz mogućnosti za poslovno umrežavanje i saradnju.

Otvaranju su prisustvovali Jaser Al Gergavi, predsednik Upravnog odbora Dubai teatra i direktor Sandook Al Vatan; Aleksandra Branković, predsednica i osnivač Srpskog kulturnog centra; Maja Antolović, direktorka Privredne komore Srbije i niz srpskih privrednika.

Al Gergavi je na otvaranju između ostalog istakao : "Međusobno proširenje znanja i istorijsko zbližavanje između naroda i generacija, kao i otvaranje Srpskog kulturnog centra u Dubaiju dokaz su lepe tolerancije, koja otvara kulture Emirata i Srbije jednu drugoj sa jedne strane,kao i prema drugim kulturama prisutnim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima" objavio je Galf njuz.

Aleksandra Branković je istom prilikom istakla da je „Taraba srpska reč za ogradu, simbol doma, porodice i bezbednosti i mesto gde se komšije okupljaju da ćaskaju i druže. Ideja ovakvog centra nije samo da imamo mesto gde čuvamo našu tradiciju, već i da povežemo srpsku zajednicu u UAE kroz umetnost, kulturu i biznis“, preneo je dnevnik iz Dubaija.

Autor: redportal.rs