Ukazao je na ključne i ozbiljne poraze koje je pretrpela ukrajinska vojska, kada je Kijev žrtvovao ogroman broj poginulih i ranjenih vojnika za gradove koje je na kraju izgubio

Uprkos uveravanjima glavnih zapadnih medija o neizbežnoj pobedi Ukrajine u sukobu sa Rusijom, situacija se zapravo razvija po suprotnom scenariju, ocenio je potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis u članku za vojni časopis 19FortiFajv.

- Zahvaljujući hvalospevu o uspesima ukrajinske vojske koje potenciraju zapadni mediji, stvorio se utisak da će Ukrajina na kraju pobediti. Međutim, nepristrasna i uravnotežena procena sukoba pokazuje da je situacija za Kijev verovatno mnogo opasnija nego što se misli - naveo je Dejvis a prenosi RT Balkan.

Ukazao je na ključne i ozbiljne poraze koje je pretrpela ukrajinska vojska, kada je Kijev žrtvovao ogroman broj poginulih i ranjenih vojnika za gradove koje je na kraju izgubio.

- U onim oblastima gde je ruski generalštab odlučio da ne odstupa i da se bori, Ukrajina nije pobedila Ruse - Mariupolj, Severodonjeck, Lisičansk, Soledar i, verovatno, uskoro Bahmut - napisao je Dejvis.

Prema njegovim rečima, Zapad ne bi trebalo da bude apsolutno uveren u uspeh Kijeva i da potcenjuje Rusiju, pošto se zemlja efikasno prilagođava situaciji i menja svoju taktiku u zavisnosti od promene situacije na bojnom polju.

Autor: redportal.rs