Slavni klub iz je prvo eliminisan iz Lige šampiona, potom kažnjen oduzimanjem 15 bodova u prvenstvu što ga je izbacilo iz trke za plasman u elitno takmičenje, a ni plan B za osvajanje Lige Evrope nije krenuo kako treba

Umesto da stogodišnjica porodice Anjeli na čelu kluba bude proslavljene glamurozno uz uspehe i dobre rezultate, veliki jubilej u Juventusu će proći u u mučnoj atmosferi krivice i neuspeha.

Slavni klub iz je prvo eliminisan iz Lige šampiona, potom kažnjen oduzimanjem 15 bodova u prvenstvu što ga je izbacilo iz trke za plasman u elitno takmičenje, a ni plan B za osvajanje Lige Evrope nije krenuo kako treba pošto je Nant odirgao nerešeno u Torinu. Kada na to dodamo da Juventus čekaju još neki sudski procesi zbog malverzacija i vrlo verovatno nove kazne, jasno je da sadašnjost i budućnost Bjankonera nisu svetle.

Kup Italije i Liga Evrope ostaju Juventusove šanse da popravi utisak u sezoni ali čak i ako stignu oba peomnuta trfoeja, u svlačionici se očekuju promene.

Za početak, moraće da se reši pozicija trenera Maksa Alegrija koji je od početka sezone klackalici i do sada ga je od otkaza spasavao samo visok ugovor koji vredi 13.000.000 evra bruto po sezoni do leta 2025. Juventus jesenas nije želeo da smeni toskanskog stručnjaka jer bi ga taj potez koštao skoro 40.000.000 evra a od leta će ta suma biti manja i iznosiće oko 25.000.000 evra. Senka Antonija Kontea se sve jače nadvija nad Alegrijem. Šanse da Konte ostane u Totenhemu su minimalne, a odlaskom Andree Anjelija sa mesta predsednika su se otvorila vrata za pomirenje Juventusa i nekadašnjeg kapitena. Doduše, Alegrijev povratak se nije pokazao kao uspešan. Dve sezone je van borbe za skudeto, a u Ligi šampiona je doživeo dva fijaska.

Ko god da bude trener u narednoj szeoni, izvesno je da neće na raspolaganju imati neke fudbalere iz aktuelnog igračkog kadra. Sprema se rekonstrukcija tima i odlasci nekih dugogodišnjih prvotimaca. Trenutno su najbliži izlaznim vratima Huan Kvadrado i Aleks Sandro kojima ističu ugovori i neće im biti ponuđeni novi.

Teška situacija je i oko Adrijena Rabioa kojem takođe ističe saradnja. Njegov aktuelni ugovor je težak 7.000.000 evra neto po sezoni a za novi će taržiti još više: 10.000.000 evra godišnje! Juventus mu to sigurno neće ponuditi, dok premijerligaši poput Arsenala, Totenhema i Liverpula mogu da plate toliko... Francuz je mnogo bliži odlasku nego ostanku.

Ugovor Leandra Paredesa od Pari Sen Žermena neće biti otkupljen. Obavezan otkup je važio u slučaju prolaska grupe Lige šampiona i određenog broja odigranih mečeva ali se ništa od toga nije desilo. Juve nije prošao u osminu finala, a Paredes se od dolaska iz Pariza nije naigrao zbog problema sa povredama. Upisao je 20 utakmica u dresu Stare dame ali samo 985 minuta. Ima veliku platu od 7.000.000 evra, a samo guši mlade snage Miretija i Fađolija pa će biti vraćen na Park prinčeva.

Velike su šanse da će klub napustiti još jedno veliko pojačanje iz Pariza, Anhel Di Marija. I on se od dolaska u Torino muči sa povredama, ima visoku platu, a ugovor je potpisan na godinu plus godinu što znali da na leto može da ode kao slobodan igrač. Mami ga povratak u rodni Rosario i deluje da će se vratiti kući...

Od igrača kojima ugovori ističu na leto, najveće šanse za ostanak ima Arkadijuš Milik koji je pozajmljen od Marselja i Juve bi mogao da ga otkupi. Dogovoren je i produžetak saradnje sa Danilom koji ima još godinu i po dana ugovora i pristao je da ostane sezonu duže uz istu platu. Neizvesno je šta će biti sa Mojzeom Kenom za čiji obavezan otkup će Stara dama na kraju sezone isplatiti Evertonu čak 28.000.000 evra. Za sada ne deluje kao isplativa investicija i Juventus bi mogao opet da ga stavi na tržište. Na prodaju je i štoper Danijele Rugani koji ulazi u poslednju godinu ugovora.

Autor: redportal.rs