Pomoć će biti upućena tamo gde je najpotrebnija, bez obzira na to kako se Bogu mole oni koji trpe od posledica zemljotresa

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije ponovo je apelovao na vjerni narod da priloži novčanu pomoć u gotovini u hramovima ili na račun Eparhijskog upravnog odbora Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke ugroženima nakon razornog zemljotresa u Siriji.

Iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/ navode da se patrijarh na taj korak odlučio jer su ga o tragičnim posledicama zemljotresa, a posebno sa činjenicom da je Sirija ostala gotovo bez ikakve pomoći, upoznali njegovo blaženstvo patrijarh antiohijski i svega Istoka Jovan i drugi sveštenici iz Sirije i Turske.

Novčana pomoć može da se uplati na račun Eparhijskog upravnog odbora Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke broj 205-58219-31 i broj 265-1630310006939-56.

- Pomoć će biti upućena tamo gde je najpotrebnija, bez obzira na to kako se Bogu mole oni koji trpe od posledica zemljotresa - istakli su u Informativnoj službi SPC.

Snažan zemljotres pogodio Tursku i Siriju 6. februara. Prema posljednjim podacima, usljed zemljotresa poginulo je više od 39.000 ljudi, od kojih u Turskoj najmanje 31.500, a u Siriji 8.500.

Autor: Tanjug