Moramo učiniti sve što je u našoj moći da se postaramo da svi koji su preživeli ovu katastrofu dobiju spasonosnu podršku ☝🏻

Osam dana nakon dva razorna zemljotresa i više od 1.600 naknadnih potresa razornih zemljotresa, koji su pogodili jugoistočnu Tursku i Siriju i doveli do ogromnog razaranja i smrti na hiljada ljudi UNICEF upozorava da je milionima dece hitno potrebna humanitarna pomoć.

UNICEF navodi da iako i dalje nije poznat ukupan broj pogođene dece, 4,6 miliona dece živi u 10 provincija u Turskoj koje su pogođene zemljotresima, a više od 2,5 miliona dece je pogođeno zemljotresima u Siriji.

- Deca i porodice u Turskoj i Siriji suočeni su sa nezamislivim poteškoćama nakon tih razornih zemljotresa - rekla je izvršna direktorka UNICEF-a Ketrin Rasel.

- Moramo učiniti sve što je u našoj moći da se postaramo da svi koji su preživeli ovu katastrofu dobiju spasonosnu podršku, uključujući ispravnu vodu, sanitarne usluge, osnovnu ishranu i zdravstvene potrepštine, kao i podršku za mentalno zdravlje dece. Ne samo trenutno, već dugoročno - navodi u saopštenju UNICEF.

Autor: Tanjug