Neizvesna kandidatura lidera Pokreta Evropa sad

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije odgovorilo je na zahtev Republičke izborne komisije.

Kako prenose podgorički mediji, MUP je naveo da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ima prebivalište u Beogradu (opština Zvezdara), dok predsednik Nove srpske demokratije i poslanik Andrija Mandić, do sada jedini potvrđeni predsednički kandidat, nema prebilavište u Srbiji.

Ministarstva, obaveštavamo Vas o sljedećem: na osnovu podataka iz dostavljenog akta i javno raspoloživih informacija provjerom kroz elektronsku evidenciju prebivališta i boravišta građana ovog Ministarstva na dan 10. februara ove godine, utvrđeno je da se Andrija Mandić ne nalazi u istoj. Takođe Vas obavještavamo da Milojko Spajić, uvidom u navedenu evidenciu ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, opština Zvezdara...

Ranije je stigla molba Državne izborne komisije Crne Gore da joj Republička izborna komisija u Srbiji dostavi podatke da li Milojko Spajić i Andrija Mandić upisani u biračku spisak u Srbiji i na kojoj adresi imaju prebivalište, budući da su obojica kandidati za predsednika Crne Gore na izborima koji će biti održani 19. marta.

Na osnovu Zakona o izboru predsednika Crne Gore, kandidat na izborima za ovu funkciju mora imati prebivalište u Crnoj Gori, a Crna Gora ne prihvata dvojno državljanstvo sa Srbijom, što u ovom slučaju može dovesti do toga da Spajićeva kandidatura za predsednika bude odbačena.

Autor: redportal.rs