Nagetsi Nikole Jokića pobedili su Majami na gostujućem terenu sa 108:112.

Nagetsi nastavljaju turneju po istočnoj obali. Pobedili su respektabilni Majami hit bez Džamala Marija i Erona Gordona. Dok je Nikola Jokić u pravoj formi, Nagetsi su "mirni".

Srbin je još jednom svima stavio do znanja zašto mu treba dati treću MVP titulu, jer ono što on radi je neverovatno. Momak iz Sombora je za 34 minuta na parketu ostvario učinak od 27 poena, 12 skokova i osam asistencija, a sve je začinio fantastičnim procentom šuta - 12/14 za dva, te 3/3 sa linije penala.

Nije dobro počelo po tim iz Kolorada, pošto su Hiti posle 12 minuta košarke imali devet poena prednosti - 36:27. Ipak, izabranici Majkla Melouna počinju od sredine drugog kvartala da kontrolišu stvari na terenu, pa su već do odlaska na veliki odmor uspeli da pređu u vođstvo - 62:65.

Ispod srpskog centra po poenterskom učinku u ekipi Denvera bili su Majkl Porter Džunio sa 17, Brus Braun sa 16 i Džef Grin sa 12. Debitovao je novi centar, pridolica iz Lejkersa, Tomas Brajant sa 10 poena, koliko je postigao i slovenački reprezentativac Vlatko Čančar, pridodavši pet skokova i šest asistencija.

Meč je u jednom trenutku ušao u neizvesnu završnicu, ali Denver je uspeo da sačuva stečenu prednost, koju tokom četvrte četvrtine nijednom nije ispustio.

Denver je i dalje lider Zapadne konferencije sa učinkom 40-18, dok su Hiti šesti na Istoku sa 32-26.

Sledeći rival Nagetsima su četvrti tim Istoka Klivlend kavalirsi, čime se završava serija gostovanja pred ol-star. 

Autor: RedPortal