- Američki neoliberali su uništili Ukrajinu i istrebljuju ukrajinski narod. - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je podatke da američki zvaničnici vrše pritisak na Kijev da nastavi neprijateljstva kao rat Zapada protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca i dodala da su američki neoliberali uništili Ukrajinu i istrebljuju njen narod.

Ranije je Vašington post, pozivajući se na zvaničnike, javio da američki zvaničnici vrše pritisak na Kijev da postane aktivniji u borbama, pošto će mu kasnije biti teže da dobije pomoć. Uz pomoć koju su nedavno pružili Vašington i saveznici, Kijev bi mogao odlučno da promeni tok sukoba, navodi Bela kuća. Prema rečima jednog zvaničnika, administracija američkog predsednika  Džoa Bajdena veruje da će u budućnosti biti teško tražiti istu pomoć od Kongresa kao sada.

- Ono što se zove rat Zapada protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca. Američki neoliberali su uništili Ukrajinu i istrebljuju ukrajinski narod. Američke hegemonističke ambicije dovode do kolosalnih žrtava - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenela je RIA.

Autor: Novosti / Đ.G.