Reditelj je rekao da se nastavak serije bavi natprirodnim i naučno neobjašnjivim stvarima, a upotrebljeno je oko 80 minuta specijalnih kompjuterskih efekata

Druga sezona Beležnice profesora Miškovića biće premijerno prikazivana od 20. februara, svakog radnog dana (21:00), na Superstar kanalu, najavila je danas ekipa serije.

Reditelj Miroslav Lekić je rekao na konferenciji za novinare da se nastavak serije bavi natprirodnim i naučno neobjašnjivim stvarima, a da bi dali mašti na volju autori su upotrebili oko 80 minuta specijalnih kompjuterskih efekata.

- Jedino ograničenje je bila mašta. Napravili smo svet ograničen ivicama mašte. Da li je realan ili ne, potpun je svejedno - naglasio je Lekić na konferenciji za novinare.

IZVOR: YT / SUPERSTAR TV

Beležnica profesora Miškovića, rađena je na osnovu istoimene knjige Ratka Dimitrovića, u drugoj sezoni vodi gledaoce od rimskog Viminacijuma 441. i opsade hunskog vojskovođe Atile, do 2003. godine.

- Naše putovanje nije dijaloškog tipa. Sve smo kompletno vizualizovali. Videće publika kako je izgledao Viminacijum. Napravili smo prionirski poduhvat u smislu otvaranja jednog novog žanra - naveo je Lekić.

U seriji rađenoj u produkciji Telekoma Srbije, po istoimenoj knjizi Ratka Dmitrovića, junaci prate tragove širom Srbije, otkrivajući njene mistične delove i karakteristike i nastavljaju svoju potragu za tajnom skrivenom u beležnici.

Novih 14 nastavaka Beležnice profesora Miškovića snimljeno je u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, dok je glavna lokacija bila planina Rtanj.

U seriji igraju Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Aleksandar Srećković Kubura, Isidora Građanin, Tijana Čurović, Danica Radulović, Miloš Samolov, Isidora Janković i drugi.Dobra je rekla da se serija bavi mistikom i fantastikom, i da je njen utisak da se „oslanja i inspiriše nečim što je eventualno vrlo moguče“

- Svako od nas je u nekom trenutku doživeo nešto što ne može da objasni i pitao se posle da li se desilo ili se nije desilo - navela je Dobra.

Prema njenim rečima, dolazi vreme kada ćemo „svi morati da se bavimo ne samo materijalnom nego i ovom drugom stranom“.

- Život je lep kad si normalan, ali je još lepši kada nisi - rekla je glumica izavavši smeh prisutnih novinara.

Cvetković je ocenio da u odnosu na prvu sezonu postoji bitna razlika sa estetske i glumačke strane, kao i da je bila velika smelost upustiti se u ovako nešto i razviti na taj način priču.

Direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović je rekla da se nastavljaju misterija, avantura i potraga za odgovorima.

Autor: Tanjug