Ova alternativa je bogata proteinima i ima isti nivo Omega 3 masnih kiselina.

Kanadska kompanija tvrdi da je izumila tehnologiju za stvaranje biljnog fileta lososa koji izgleda, oseća se i ima ukus kao pravi divlji losos.

Iako već godinama unazad imamo razvijene biljne alternative za meso, alternative za ribu nisu naišle na veću pažnju. Sve do sad. Naime, jedan startap tvrdi da je napravio sirovi filet lososa na biljnoj bazi koji je identičan po ukusu, mirisu i izgleda divljem lososu.

New School Foods sa sedištem u Torontu postoji tek 3 godine, ali je već su postali popularni na polju alternativne industrije morskih plodova.

Foto: New School Foods/Skrinšot

- Njihova tehnologija je drugačija od bilo čega drugog što smo videli u industriji u smislu istinskog oponašanja teksture, osećaja u ustima i iskustva kuvanja i jedenja celih komada mesa - rekao je Nik Kuni, generalni partner kompanije Lever Ventures.

Iako njihov inovativni proizvod još nije spreman za tržište, oni tvrde da njihov biljni losos ima skoro sve atribute kao pravi. Kao i pravi losos, ova alternativa je bogata proteinima i ima isti nivo Omega 3 masnih kiselina.

Umesto visokotemperaturnih tretmana koje druge kompanije koriste za kreiranje svojih alternativa za morske plodove, ova kompanija se oslanja na niz postupaka zasnovanih na hladnoći za stvaranje sirovog fileta lososa.

- Sledeća granica alternativa za meso su kompletni rezovi, a od prvog dana smo shvatili da New School Foods treba da reši 2 teško povezana pitanja: kvalitet alternativa za meso na tržištu i ograničeni alat koji naša industrija koristi za njihovu proizvodnju. Ono što je sada generalno dostupno potrošačima su gumeni, mleveni, prethodno kuvani proizvodi koji neće ubediti prosečnog kupca da promeni svoje doživotne navike - rekao je izvršni direktor i osnivač Kris Brajson.

IZVOR: YT / CNBC Television

Autor: redportal.rs