Madriđani žele Argentinca u svojim redovima

Fakundo Kampaco, argentinski košarkaš iz redova Crvene zvezde, na meti je Real Madrida.

Argentinac je došao u Crvenu zvezdu krajem 2022. godine i zbog suspenzije srpskog tima još uvek nije zaigrao u Evroligi.

Kako prenosi španska Marka, Kampaco se i dalje nalazi na meti Real Madrida i mogao bi da postane član kraljevskog kluba još jednom.

Madriđanima nedostaje plejmejker tog renomea, a on klubu i dalje duguje 2.600.00 evra od izlazne klauzule vredne 6.000.000, prenosi B92.

Povratak njegovoj nekadašnjoj kući je uvek opcija koja je mnogo bliža nego što možda mislite, piše španska Marka.

Foto: Tanjug AP

Argentinac ima ugovor sa Crvenom zvezdom na dve godine i izlaznu klauzulu od samo 50.000 evra, što za Real Madrid nije nikakav problem.

Od Kampaca sigurno neće odustati, koji ove sezone u ABA ligi beleži u proseku 13,9 poena uz 3,3 skoka i 6,6 asistencija po meču.

- Činjenica da ne igram Evroligu mi više ne smeta. Ja to ne kontrolišem i nije u mojim rukama, tako da snagu čuvam za treninge i da se što bolje spremim za dan kada ću igrati. Ne mogu da dočekam taj 2. mart - rekao je Kampaco za "Sport5".

Kampaco je priznao da mu je prva opcija kada se radi o Evropi bio povratak u Real Madrid.

- Nismo uspeli da postignemo dogovor. Moj prioritet je bio dolazak u Real Madrid, pregovarali smo i nismo uspeli, ali to ne znači ništa. Zahvalan sam im što su mi već dali šansu da igram u Evroligi, dozvolili su mi da pređem u NBA. Dosta su mi pomogli, bili su za mene, samo se nismo dogovorili - kazao je Fakundo Kampaco.

Kampaco je dodao da je Zvezdu jednim delom izabrao zbog Luke Vildose.

- Nisam oklevao, igrao sam već sa njim, dobar je prijatelj... Znamo se još od kada smo bili deca, igrali smo i za reprezentaciju, tako da nisam zaista oklevao. To što je u Zvezdi je jedan od razloga što sam došao - zaključio je Kampaco i dodao da su ga navijači oduševili.

Autor: B92.net