On je istakao da je Kijev počeo rat protiv Donbasa 2014. godine i kršći sve dogovore i obaveze, efikasno blokirao regione Donbasa

Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi, s obzirom da neprijateljstva traju od 2014. godine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije.

- Želeo bih još jednom da kažem, mi nismo započeli nikakva neprijateljstva, mi pokušavamo da ih okončamo. Ta neprijateljstva su započeli ukrajinski nacionalisti i oni koji su ih podržavali 2014. godine, kada se dogodio puč, tako je sve počelo, posle toga su usledili događaji na Krimu i u Donbasu - rekao je Putin.

On je istakao da je Kijev počeo rat protiv Donbasa 2014. godine i kršći sve dogovore i obaveze, efikasno blokirao regione Donbasa.

- Protiv njih su korišćena teška vojna vozila, protiv njih su izvedene velike vojne operacije - kazao je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, tada su započeli rat.

- On je trajao osam godina i imao je za cilj da istrebi ljude koji tamo žive i koji se osećaju krvlju vezanim za Rusiju, rusku kulturu i ruski jezik. Koliko dugo smo mogli to da trpimo - istakao je Putin.

Autor: redportal.rs